OVERSPISNING (BED)

Overspisning eller Binge Eating Disorder (BED) er en spiseforstyrrelse, som ses mere og mere hos både mænd og kvinder, og alligevel er der ikke så mange behandlingsmuligheder for den endnu. Heldigvis er de på vej, og jeg har også erfaring med at arbejde på området.

Jeg arbejder med at forstå årsagerne til dine overspisninger, og se på hvordan du kan få et mere balanceret forhold til både dig selv og din spisning. Det gøres ved bl.a. at træne at mærke dine behov og grænser bedre. 

 

Det er vigtigt at påpege, at der intet galt eller forkert er i at overspise. Det gør vi alle ind i mellem. Det er kun et problem, hvis du oplever, at det påvirker dit liv i en negativ retning. Det er her, hvor det kan være vigtigt at arbejde med det.

 

Det kan være svært at finde en person i dag, som ikke har en eller anden grad af forstyrret spisning. Vi har nemlig i de sidste mange årtier haft et forvrænget billede af, hvad sundhed er. Det har været svært at undgå alverdens tanker om mad, vægt og krop, fordi vi hele tiden bombarderes med det i medier og via bestemte idealer. Det restriktive samfund med fokus på kontrol og perfektionisme har medført, at mange mennesker til sidst mister kontrollen og fx overspiser. 

 

Det kan være en skjult lidelse, fordi overspisningerne oftest finder sted, når du er alene, og det kan være svært at se på dig, at du kæmper med det.

Det føles enormt skamfuldt at overspise, hvorfor du højst sandsynligt ikke har fortalt andre om det. Det er dit skjulte fristed, hvor du kan give slip, men efterfølgende overvældes af konsekvenserne. Det kan være fysiske konsekvenser i form af overmæthed, kvalme, dårlig mave, og der er med garanti psykiske konsekvenser i form af skyld, skam, selvkritik og brudte løfter til dig selv. 

 

Overspisning er ikke din skyld. Det er ikke dig, der gør noget forkert. Du har tværtimod prøvet at gøre alt rigtigt alt for længe, og til sidst giver du slip. Det er en nødvendig balance, som ikke er til at stå imod – det handler IKKE om rygrad og vilje. 

 

I et forløb hos mig kan vi arbejde med ovenstående temaer samt konkrete værktøjer til at reducere overspisninger og opnå ro med dig selv, din krop og din spisning.

Det er vigtigt, at du kan føle dig tryg og ikke skamfuld hos mig.

Scroll to Top