DEPRESSION

Depression kan se ud på mange måder, men fælles for dem alle er, at det er smertefuldt. Nogle oplever nedtrykthed som det mest dominerende symptom, andre tomhed og meningsløshed. De fleste oplever en blanding af begge.
Depression får dig til at føle dig alene og forkert, og det kan føles som om, dine tanker har vendt sig mod dig. Nogle beskriver depression som en grå tåge, andre som en stikkende smerte eller et sort hul, du er faret vild i. Tilstanden er derudover ofte ledsaget af angst og stress. Du vil ofte være plaget af overbekymring, håbløshed og måske endda lette paranoide tanker, hvor du kan få fantasier om, at andre taler om dig bag din ryg. 


Ved svære depressioner kan du opleve, du ikke er i stand til at stå ud af sengen, og du får selvmordstanker. Her er det afgørende at kontakte din læge og/eller Psykiatrisk Akutmodtagelse. Det er ikke din skyld, og du kan ikke gøre for, at du får de tanker.


Om din depression er udløst af belastning, sorg, hjernens kemi eller noget helt andet, så vil jeg gerne hjælpe dig. Jeg har arbejdet med depression i alle mine år som psykolog, og min erfaring er, at depressioner med den rette hjælp meget ofte kan helbredes.


Det er vigtigt at vide, at du ikke er alene, og at du kan få det bedre. I et forløb hos mig vil vi have fokus på at forstå, hvordan depressionen er opstået, hvordan du kan få det godt igen, og hvordan du kan reducere risiko for tilbagefald. 

 

Scroll to Top